Informatie en advies over airconditioning
Gratis en vrijblijvend

Wat zijn de beste mobiele airco’s? Ontdek het in dit artikel!

Beste mobiele airco voor thuis:

 1. AEG Chillflex Pro AXP26U338CW.
 2. De’Longhi Pinguino PAC AN 112.
 3. Aspen Xtra mobiele airco.
 4. Tristar AC 5477.
 5. Whirlpool PACB 212 HP.

AEG Chillflex Pro AXP26U338CW.

Eén van de meest populaire en best beoordeelde mobiele airco’s van dit moment is deze Chillflex Pro van AEG. En dat is niet voor niets. Deze draagbare airconditioning kan ruimtes tot ongeveer 70 m³ (kubieke meter) verkoelen, en werkt volgens de specificaties het beste in ruimtes tot zo’n 30 vierkante meter. Daarnaast heeft het apparaat verschillende instellingen, zowel als het gaat om de temperatuur, timers als een slaapmodus. Deze kun je gemakkelijk met een afstandsbediening instellen. Ook is alle informatie gemakkelijk te zien op het LED schermpje op het apparaat. De  airco is gemakkelijk te verplaatsen in huis, door de wieltjes aan de onderkant. Het apparaat beschikt niet over een verwarmingsfunctie en een luchtzuiveringsfunctie, maar dat kun je terugzien in de prijs: deze airco is erg betaalbaar. Mensen zijn over het algemeen erg tevreden over dit apparaat.

De’Longhi Pinguino PAC AN 112.

Deze mobiele airconditioning van het merk De’Longhi is een tijdje terug door Kieskeurig verkozen tot best beoordeelde airco. Dat betekent uiteraard dat dit apparaat van goede kwaliteit is! Ten eerste is het apparaat vrij energiezuinig, met een A+ energielabel. Ruimtes van tot zo’n 40 m² worden goed gekoeld. Je kunt verschillende snelheden instellen, er zit een timer op het apparaat en er zit een automatische functie op, die de omstandigheden in de kamer opmeet. Aan de hand van deze gegevens kan de airco zichzelf hoger of juist lager zetten. Ook kan deze mobiele airconditioner vocht uit de ruimte halen: zo’n 25 liter vocht per dag. Daarnaast beschikt het apparaat over een luchtreinigingsfunctie en een ventilatorfunctie.

Aspen Xtra mobiele airco.

Deze draagbare airco van het merk Aspen is geschikt voor het verkoelen van ruimtes tot ongeveer 40 vierkante meter. Het apparaat kan de lucht ontvochtigen, is te bedienen met een afstandsbediening en beschikt over een handiger timer. Wat volgens ons ook een voordeel is aan deze airco, is dat er een “eco” modus en een slaapfunctie op zit. Volgende de online reviews maakt het apparaat niet zoveel geluid, en is daarom een stille airco te noemen. Met de duidelijke bediening en de ventilatiefunctie is deze airconditioner helemaal af.

Tristar AC 5477.

De Tristar AC5477 is uitermate geschikt voor consumenten met een wat kleiner budget. Voor ongeveer de helft van de prijs van veel andere mobiele airco’s is dit apparaat nog steeds een prima optie. Natuurlijk heeft deze airco daardoor wel minder functies, maar het belangrijkste dat een airconditioning moet doen, gebeurt nog steeds: je woonkamer, slaapkamer of werkruimte wordt heerlijk gekoeld. En dan met name de ruimtes met een grootte tot ongeveer 22 m². Naast een afstandsbediening beschikt het apparaat over meerdere snelheidsstanden, een ontvochtigingsfunctie en een ventilatorstand. In de reviews lezen we dat het apparaat soms wat lawaaierig kan zijn, maar gezien de prijs kunnen we hier eigenlijk al niets meer over zeggen! Een prima basic optie dus, voor het kleinere budget.

Whirlpool PACB 212 HP.

Met dit mooie design van deze airco van Whirlpool kun je hem niet mislopen. Naast het feit dat deze mobiele airconditioning ruimtes van tot 20 vierkante meter kan verkoelen, beschikt het apparaat over de zogenaamde “zesde zintuig functie”. Eigenlijk wil dat vooral zeggen, dat de airco de omgevingstemperatuur kan meten en daarop inspeelt, door de eigen instellingen te veranderen. Is het bijvoorbeeld ineens warmer geworden in de ruimte? Het apparaat gaat dan eventjes harder werken, zodat de omgevingstemperatuur weer omlaag wordt gehaald. Ook kan het product je ruimtes verwarmen in plaats van verkoelen. Dat is met name erg fijn in de winter. Dat kan geen kwaad. Ook zijn mensen vaak fan van de stille modus, de slaapmodus en de ventilator waarover de airco beschikt.

Voordelen airco:

Temperatuur:

’s Zomers koel en in de winter warm, Altijd een aangenaam binnenklimaat het hele jaar door.

Schone lucht:

De meeste airco’s zijn uitgerust met geavanceerde technologieën en filters, voor schone en zuivere lucht

Eenvoudige bediening:

Elk aircosysteem heeft een eenvoudige bediening waarmee u de airco naar wens kunt instellen.

Lage gebruikskosten:

Laag energie verbruik. Als een airco (2,5 kW) 1 uur draait verbruikt deze slechts € 0,10 aan stroom.

Voordelen airco op een rijtje

 • Geeft verkoeling op warme dagen
 • Geeft warmte in de winter
 • Zorgt voor schone lucht in huis (omdat deze gefilterd wordt)
 • Door het gericht verwarmen van een ruimte kun je besparen op je stookkosten
 • Kan het wonen en slapen in huis of werken op kantoor een stuk aangenamer maken
 • Indien goed onderhouden, heb je er jaren plezier van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

split airco inclusief montage

7x Valse vooroordelen airco’s

Wanneer je eraan denkt om een airconditioner te kopen, dan zal je

Houd het koel deze zomer: de aircoprijzen anno 2021

Iedere zomer merk je dat het warmer begint te worden. Ieder jaar

raamafdichting mobiele airco

Tips om een geschikte airco te kopen

Een airco gedurende de zomermaanden is haast geen luxe meer. De warme