Informatie en advies over airconditioning
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten airco reparatieWie de laatste jaren een zomer heeft meegemaakt weet dat het hier behoorlijk warm kan worden in de zomerperiode. Het is niet meer zelden dat we met één of twee hittegolven te maken krijgen in een zomer. Een hittegolf is ellendig. Ons lichaam is niet gebouwd op langdurige temperaturen boven de 27 graden Celsius. Bovendien zijn onze huizen niet gebouwd op hoge temperaturen. Met de grote ramen laten onze woningen behoorlijk wat warmte binnen die je vervolgens nog maar moeizaam kwijt raakt. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat veel mensen een airco laten installeren in hun woning om zichzelf en hun huisgenoten tijdens de zomermaanden van het nodige comfort te voorzien.

*Tip:

→ Airco nodig? Vergelijk eerst diverse lokale aircospecialisten.

Wat zijn de kosten van airco reparatie

Een airco systeem in je woning is een kostbaar bezit. Waarschijnlijk heb je er duizenden euro’s aan uitgegeven toen het werd aangelegd. Veel mensen kochten hun airco systeem al jaren terug. Ze gebruiken het slechts sporadisch. Wanneer je een apparaat aanzet verwacht je dan ook wel dat het naar behoren werkt. Je moet er toch niet aan denken dat je tijdens een hittegolf je airco aanzet en concludeert dat het apparaat zijn werk niet meer doet. Het is dan ook heel verstandig om voordat het echt zomer wordt je airco goed te controleren. Geeft het apparaat nog wel genoeg koelte af, zijn de roosters niet vies of stoffig geworden en werkt de motor nog wel naar behoren. Wanneer dit niet het geval is, moet je in eerste instantie de handleiding van je airco erbij nemen. Je kan dan teruglezen wat de onderhoudstips zijn om jouw airco weer te laten functioneren zoals het hoort.
Een airco die zijn werk niet meer goed doet is lastig. Kan je het probleem niet zelf oplossen, dan zal je er een reparateur voor moeten inschakelen. Vaak zal dit degene zijn die het apparaat ook bij jou thuis heeft geïnstalleerd omdat die het systeem kent. Vervolgens zal je ook moeten kijken of je nog garantie op het systeem hebt. Je wil immers niet betalen voor een mankement wat door een fabrieksfout wordt veroorzaakt.

Een airco die gerepareerd moet worden heeft vaak maar een eenvoudige storing. Bepaalde zaken zijn vervuild en stoffig geworden en in dat geval kan worden volstaan met het schoonmaken van het apparaat. In andere gevallen is er iets meer aan de hand en is er een technische storing waardoor het systeem niet meer werkt. Het kan echter ook zo zijn dat er een ernstig probleem is waardoor de reparatie een paar uur in beslag zal nemen. Wanneer jij je airco test en hij doet het niet, dan is het goed om te weten hoeveel je ongeveer kwijt zal zijn voor de reparatie. We hebben wat research voor je gedaan en kwamen tot de volgende bevindingen.

Welk type reparatie moet er plaatsvinden Wat zit er allemaal bij de kosten inbegrepen Hoeveel zal de reparatie van je airco gemiddeld gaan kosten
Eenvoudig op te lossen reparatie Voorrijkosten, een half uur werk. Mochten er materiaalkosten worden gemaakt, dan zijn die niet bij de prijs inbegrepen. 80 euro
Gemiddelde airco reparatie Voorrijkosten, een uur werk en één of meerdere materialen voor het herstellen van de airco Tussen 155 en 205 euro
Een grote airco reparatie Voorrijkosten, een halve dag werk en het vervangen van één of meerdere dure onderdelen van de airco Tussen 350 en 650 euro
  • Als je airco nog redelijk recent is. Heb je een redelijk recent model airco, dan zal het doorgaans nog wel goed te repareren zijn. De monteur kan eenvoudig aan de onderdelen komen om de reparatie uit te voeren.
  • Als je airco redelijk gedateerd is. Is jouw airco al wat ouder, dan zal de monteur meer moeite moeten doen om aan de materialen te komen en soms is dit niet meer mogelijk. In dat geval zal de monteur je waarschijnlijk adviseren om een nieuwe airco aan te schaffen.

Hoe is het prijskaartje van een airco reparatie opgebouwd

Het prijskaartje van de reparatie van een airco is opgebouwd aan de hand van een aantal keuzes die jij maakt wanneer je een monteur laat langskomen. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Heb je een onderhoudscontract. Veel airco leveranciers bieden je de mogelijkheid aan om een onderhoudscontract af te sluiten. Voor een bedrag van 100 tot 150 euro per jaar weet je dan zeker dat ze jou airco jaarlijks komen onderhouden. Ook een reparatie valt vaak onder het onderhoudscontract.
  • Keuze 2: Betaal je een totaalprijs of betaal je per uur. Airco reparateurs kunnen een tarief bepalen per uur of voor een totale reparatie. Het is aan jou waar je voorkeur naar uitgaat. Een kleine reparatie voor een hoge totaalprijs is zonde van je geld. Een grote reparatie tegen een uurtarief kan echter behoorlijk in de papieren lopen.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op een airco reparatie door offertes op te vragen. Met één klik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

6x Valkuilen + veel gemaakte fouten

Wanneer je een airconditioner aan wilt schaffen, dan wil je natuurlijk dat

airco inclusief montage

Steeds meer mensen in Nederland hebben een airco voor warme zomerdagen

De laatste jaren is het duidelijk geworden dat het in Nederland steeds

Alles wat je moet weten over het STEK-keurmerk

Er bestaan in de verschillende branches een hoop keurmerken, waaronder het STEK-keurmerk.