Informatie en advies over airconditioning
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
airco 12.000 BTU

Airco zonder slang kostenDe zomers van vandaag de dag worden steeds heter. Wie goed heeft opgelet heeft ongetwijfeld opgemerkt dat je minimaal twee maal per zomerseizoen een hittegolf meemaakt waardoor het hele land zucht onder de hoge temperaturen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen op zoek zijn naar een manier om verkoeling te vinden en overgaan tot de aanschaf van een airco. De snelste manier om een airco te vinden is via het internet. Logisch want daar kan je het snelste een afweging maken om een geschikte airco te vinden. Je kan op die manier ook het uiterlijk van een airco vergelijken want het oog wil toch ook wat.

*Tip:

→ Airco nodig? Vergelijk eerst diverse lokale aircospecialisten.

Hoeveel kost een airco zonder slang

Wanneer je gaat kijken op het internet kom je allemaal foto’s tegen van airco’s die ingebouwd zijn en van airco’s die losstaande mobiele units zijn. Het lijken op zich allemaal kasten die geen kabels of slangen hebben om mee te functioneren. Dit is het punt waar veel mensen een fout maken en waardoor ze met een apparaat thuis komen te zitten wat er anders uit ziet dan ze aanvankelijk in gedachten hadden. Een airco heeft namelijk altijd een slang nodig om de warme lucht die is vrijgekomen om koelte te genereren af te voeren. Die warme lucht wil je natuurlijk niet in je huis hebben en daarom komt er, net als bij veel wasdrogers en aanverwante apparaten, een slang mee in het pakket. Die slang dien je altijd vast te koppelen aan de airco om een goede afvoer van de warme lucht te garanderen. De grote vraag is dan waar je die slang laat. Je eerste reactie zal zijn dat je deze door een raam naar buiten hangt. Dit is echter maar een halve oplossing. Doordat je raam openstaat, zelfs al is het op een klein stukje, komt er warmte je huis binnen die door de airco weer moet worden afgevoerd. Je houdt dus altijd een probleem met een airco die je wil aansluiten. Wie een airco zoekt die echt als een vrijstaande unit functioneert zonder dat er een slang aan verbonden zit kan veel beter kiezen voor een alternatieve manier om de strijd aan te gaan met de warmte in zijn of haar  huis. Een dergelijke manier zal veel minder kosten met zich meebrengen maar ook een stuk minder effectief zijn.

Welk alternatief voor een airco zoek je Hoeveel ben je hier ongeveer voor kwijt Wat is de functie van dit apparaat
Ventilator Tussen 30 en 250 euro Lucht snel laten circuleren waardoor een soort wind-effect ontstaat in je huis. De temperatuur neemt niet af maar het voelt wel koeler.
Luchtkoeler Tussen 45 en 300 euro Lucht koelen door middel van water wat verneveld wordt in je huis. Het effect is vergelijkbaar met zweten. Door het dunne laagje vocht op je huid voelt het koeler.

 

  • Als je een airco zonder slangen wil. Een airco zonder slangen bestaat dus niet. Dit zie je alleen maar op de foto’s van een webwinkel omdat het voor de foto mooier is. Je kan, wanneer je echt geen slangen in je huis wil, beter kiezen voor één van bovenstaande oplossingen.
  • Als je een airco met weggewerkte slangen wil. Wil je toch een airco, dan kom je doorgaans uit bij een apparaat wat wordt ingebouwd in je huis. De slangen zullen dan naar buiten en in je plafond worden weggewerkt waardoor je ze niet meer ziet. Je komt dan uiteraard in een veel hogere prijscategorie terecht.

Hoe is het prijskaartje van een airco zonder slangen opgebouwd

We zeiden het al; de airco zonder slangen bestaat eigenlijk niet. Hoeveel jij kwijt bent voor een koeler of voor een airco met weggewerkte slangen is afhankelijk van keuzes die jij maakt bij de aanschaf. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Kies je voor een ventilator of luchtkoeler. Een ventilator of luchtkoeler zijn een stuk minder prijzig dan een airco en voor een niet al te bloedhete zomer zijn ze een prima alternatief. De prijzen van die apparaten lopen nogal uiteen. Dat heeft vooral te maken met het vermogen wat je nodig hebt om voldoende koelte in jouw huis te krijgen. Daarnaast gaat het er ook om dat je kan kiezen voor een bepaald design. Een ventilator of luchtkoeler van een exclusief merk is een lust voor het oog, maar je betaalt wel behoorlijk wat voor dat mooie design.
  • Keuze 2:Kies je voor een airco met weggewerkte slangen. Een airco met weggewerkte slangen komt uit in een veel hoger prijssegment. Je zal dan, afhankelijk van de grootte van de ruimte die je wil koelen, tussen 750 en 2500 euro kwijt zijn.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Wil jij een airco met weggewerkte slangen, een ventilator of een luchtkoeler kopen maar wil je daar niet de hoofdprijs voor betalen; vraag dan offertes op. Met één muisklik op onderstaande button vraag je vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Je voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

 

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Alles wat je moet weten over het STEK-keurmerk

Er bestaan in de verschillende branches een hoop keurmerken, waaronder het STEK-keurmerk.

Rijden in een koele en bovenal lekker ruikende auto

De airco in je auto heeft een tijdje stil gelegen, aangezien de

Houd het koel deze zomer: de aircoprijzen anno 2021

Iedere zomer merk je dat het warmer begint te worden. Ieder jaar