Informatie en advies over airconditioning
Gratis en vrijblijvend
split airco inclusief montage

Geluidsniveau aircoDe zomers van tegenwoordig zijn een stuk warmer dan die zoals we ze in het verleden kenden. De belangrijkste reden daarvan is de klimaatsverandering. Het weer is gewoon een stuk warmer en de jaargetijden verlopen extremer. De zomers zijn warmer en de winters verlopen juist veel kouder. Het is om die reden dat veel mensen overgaan tot de aanschaf van een airco. Een airco is een apparaat wat in zowel de zomer als de winter goede diensten bewijst. In de zomermaanden kan een airco je huis voorzien van koele lucht. In de wintermaanden zal een airco juist warme lucht in je huis kunnen verspreiden via de reverse stand. Zo’n airco is een praktisch multifunctioneel apparaat wat veel mensen graag in huis halen.

*Tip:

→ Airco nodig? Vergelijk eerst diverse lokale aircospecialisten.

Hoe zit het met het geluidsniveau van een airco

De hoofdreden waarom mensen een airco niet overwegen te kopen is het geluidsniveau. Een airco heeft immers nogal de naam dat het een rumoerig apparaat is. De motor van een airco kan nogal wat geluid produceren en dat werkt voor veel mensen storend. Je wil immers niet op een zomerdag binnenshuis zitten met een soort constante zoem om je hoofd heen. Daarnaast wil je ook geen voortdurend geluid horen wanneer je een airco in je slaapkamer geïnstalleerd hebt. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen afzien van de aanschaf van een airco na het lezen van verhalen over luidruchtige apparaten.

Zijn alle airco’s even rumoerig

Wanneer jij met dit dilemma te maken hebt is het goed om te weten dat niet alle airco’s even rumoerig zijn. Een airco hoeft niet per definitie veel geluid te produceren. We hebben voor jou onderzoek gedaan naar de redenen waarom de ene airco meer geluid produceert dan de andere airco en kwamen tot de volgende bevindingen:

  • Keuze 1: Welk vermogen heeft een airco. De hoeveelheid geluid die een airco produceert zou samen kunnen hangen met het vermogen van de airco. Een airco met een laag vermogen hoeft niet veel geluid te produceren. Dit heeft ermee te maken dat de motor vaak minder werk hoeft te verrichten om een ruimte goed te koelen. Een airco met een hoog vermogen eist meer werk van de motor. Deze motor zal dan ook meer geluid produceren dan de motor van een apparaat met een lichter vermogen.
  • Keuze 2: Wat is het merk van de airco. Een airco kan je krijgen in verschillende soorten en maten. Je hebt ze van een A-merk maar ook van een B-merk. Een airco van een A-merk maakt vaak gebruik van de modernste technologie. Een dergelijk apparaat heeft doorgaans een geruisloze motor. Er is immers gebruik gemaakt van de nieuwste innovatieve technieken.

Een airco van een B-merk heeft vaak een meer rumoerige motor. De reden hiervan is dat er gebruik wordt gemaakt van een oud model motor om de kosten te drukken. De lage aanschafprijs zorgt ervoor dat er minder technische snufjes kunnen worden toegepast bij de productie van een airco van een B-merk.

 

  • Keuze 3: Hoe groot is de ruimte waarin de airco staat of hangt. Een airco die in een grote ruimte hangt kan dan wel meer geluid produceren doordat hij een zwaarder vermogen heeft; door de afmeting van de ruimte gaat dit geluid grotendeels verloren. Het zal daardoor minder storend zijn dat een apparaat geluid produceert dan wanneer het apparaat in een kleine ruimte zit waar je er nagenoeg bovenop zit. Ook de hoeveelheid mensen die aanwezig is, is bepalend voor de beleving van de hoeveelheid geluid die een airco produceert. In een rumoerige omgeving hoor je het geluid van een airco minder dan in een stille omgeving.
  • Keuze 4: Het bouwjaar van je airco. De leeftijd en het bouwjaar van je airco zijn ook een reden van de hoeveelheid geluid die een airco produceert. Airco’s van een aantal jaren geleden maakten nog veel meer lawaai dan airco’s die recent zijn geproduceerd. Reden is – ook hier – de datering van de technologie die is gebruikt bij de productie van een airco.

Praktische bespaartips

Als je een airco gaat kopen wil je er natuurlijk niet de hoofdprijs voor betalen. Het is dan ook goed om je goed te oriënteren voordat je overgaat tot de aanschaf van een airco. We hebben een aantal praktische bespaartips voor jou om tot de aanschaf van een betaalbare airco te komen.

  • Koop een airco uit een restpartij. Er zijn bedrijven die restpartijen met airco’s verkopen. Dit zijn vaak A-merk airco’s die te koop zijn naar aanleiding van het faillissement van een airco leverancier. Je zou daar gebruik van kunnen maken door op een dergelijk moment een airco te kopen. Kijk van tevoren of het type airco overeenkomt met de hoeveelheid geluid die voor jou acceptabel is.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De snelste manier van besparen op de aanschaf van een airco is het opvragen van offertes. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Je voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Top 5 mobiele split airco 2021

Mobiele split airco’s zijn zeldzaam in Nederland en België, maar kunnen een

Geen pijn meer bij het gebruik van een airco

Een airco is iets wat steeds meer mensen in hun woning zullen

Alles wat je moet weten over het STEK-keurmerk

Er bestaan in de verschillende branches een hoop keurmerken, waaronder het STEK-keurmerk.