Informatie en advies over airconditioning
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten airco vervangenDe zomers in ons land kennen steeds vaker een hittegolf. Dit zijn de periodes waarin je dolblij bent dat je een airco hebt in je huis. Jouw airco heb je waarschijnlijk al heel wat jaren geleden aangeschaft. Ondertussen begint een apparaat steeds meer nukken te vertonen en je moet met regelmaat een monteur vragen om jouw airco te repareren. Eens komt de dag dat je te horen krijgt dat jouw airco niet meer te repareren is of dat de kosten van een nieuwe airco lager liggen dan de kosten van een reparatie. Dat is het moment om te kijken voor een nieuwe airco. Je zal je oude systeem moeten vervangen.

*Tip:

→ Airco nodig? Vergelijk eerst diverse lokale aircospecialisten.

Hoeveel kost een airco vervangen

Je oude airco heeft waarschijnlijk een flink bedrag gekost. Het is dan ook heel goed om te weten dat die apparaten tegenwoordig veel minder prijzig zijn en dat er veel meer mogelijk is met de moderne airco’s. De nieuwe apparaten hebben een veel compactere technologie waardoor ze veel minder ruimte innemen. Bovendien zijn moderne airco’s

in staat om meer vermogen te leveren terwijl ze veel minder energie verbruiken.

Je hebt kortom alle reden om een nieuwe airco aan te schaffen en daar nog heel gelukkig mee te zijn ook. We hebben voor je opgezocht wat de kosten zijn van een nieuwe airco waar moderne technologie zit ingebouwd. We kwamen voor jou tot de volgende bevindingen.

Wat is de afmeting van de ruimte die u wil koelen Wat is het vermogen van de airco die u nodig heeft Wat is de gemiddelde prijs voor een airco van dit systeem met dit vermogen
70m3 2,5 kW 1.250 euro
120 m3 3,5 kW 1.750 euro
170 m3 5,0 kW 1.850 euro
240 m3 7,0 kW 2.550 euro
  • Als je een geruisloze airco wenst. Je oude airco maakte waarschijnlijk behoorlijk wat geluid. Wanneer jij nu een geruisloze airco zal je er één van een A-merk met een wat hoger prijskaartje moeten aanschaffen.
  • Als je het geluid van je airco geen probleem vindt. Vind jij een airco die geluid maakt geen enkel probleem, dan kan je nu een airco van een B-merk aanschaffen. Het prijskaartje zal een stuk aangenamer zijn. Je kan tot honderden euro’s besparen op de aanschaf.

Hoe is het prijskaartje van een airco vervangen samengesteld

Het prijskaartje van een airco vervangen wordt vooral bepaald door keuzes die jij maakt bij de aanschaf van de airco. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is de ruimte waar jij de airco in wil plaatsen. Een kleine woonkamer of benedenruimte kan je koelen met een airco met een laag vermogen. Een grotere ruimte in je huis kan je koelen met een airco met een hoger vermogen. Het vermogen wat de airco moet leveren bepaalt voor een groot gedeelte ook de prijs.
  • Keuze 2: Hoeveel extra’s wil jij kopen met je airco. Tegenwoordig zijn veel apparaten aan te sturen met een app op je mobiele telefoon. Bij een moderne airco is dit ook een optie die je kan meenemen in je aankoop. Duur is een dergelijk extraatje niet. Voor ongeveer 100 a 250 euro heb jij een airco die helemaal state of the art is, en die je bij wijze van spreken al aan kan zetten terwijl je van je werk wegrijdt.
  • Keuze 3: Wil je ook kunnen verwarmen met je airco. De meeste moderne airco’s hebben een mogelijkheid om een ruimte mee te verwarmen. Dit is vaak een oplossing die sneller werkt dan je radiator aanzetten. Een dergelijke optie zit vaak al standaard ingebouwd in de airco maar soms moet je hem erbij kopen.
  • Keuze 4: Welk merk airco wil je kopen. Net zoals alle apparatuur zijn er van airco’s ook A-merken en B-merken beschikbaar. Een A-merk zal doorgaans eenvoudiger en goedkoper in het onderhoud zijn dan een B-merk vanwege de beschikbaarheid van de onderdelen. Daarnaast heeft een A-merk airco vaak een langere levensduur waardoor je per jaar alsnog minder kwijt bent voor je airco.
  • Keuze 5: Neem je een onderhoudscontract bij je airco. Je kan natuurlijk een onderhoudscontract afsluiten bij je nieuwe airco. Voor een bedrag van gemiddeld 125 euro per jaar weet je zeker dat je airco jaarlijks wordt schoongemaakt en dat eventuele reparaties gratis of voor een lagere prijs worden verricht.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De snelste manier om te besparen op je nieuwe airco is door offertes op te vragen. Met één klik op onderstaande button vraag je vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Je voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

Gerelateerd:

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Top 5 mobiele split airco 2021

Mobiele split airco’s zijn zeldzaam in Nederland en België, maar kunnen een

Geen pijn meer bij het gebruik van een airco

Een airco is iets wat steeds meer mensen in hun woning zullen

7x Tips airco kopen

Het aanschaffen van een nieuwe airco heeft meer voeten in de aarde