Informatie en advies over airconditioning
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
raamafdichting mobiele airco

kosten airco i.c.m. warmtepompVandaag de dag maak je het mee dat de zomers verzengend heet zijn terwijl de winters met vlagen bitter koud zijn. Voor woningeigenaren zorgt dit voor onaangename omstandigheden. In de zomermaanden loopt je energierekening enorm op omdat je een ventilator of een airco in je huis hebt staan die continu voor koelte moet zorgen. In de wintermaanden daarentegen draait je cv ketel overuren om de radiatoren te voorzien van warm water. Op die manier is het een kostbare zaak om de temperatuur in je huis op een leefbaar niveau te houden. Slimme woningeigenaren hebben het gemak van een airco warmtepomp al ontdekt. We zullen je er meer over vertellen.

*Tip:

→ Airco nodig? Vergelijk eerst diverse lokale aircospecialisten.

Hoeveel kost een airco warmtepomp

Een airco warmtepomp is in feite een apparaat wat je koopt om je woning in de wintermaanden te voorzien van warme lucht. Deze warme lucht die je in jouw woning blaast heeft in feite de functie van een cv installatie. Er wordt gebruik gemaakt van de buitenlucht, die naar binnen wordt gezogen in de airco warmtepomp en daar wordt opgewaardeerd naar lucht op een aangename temperatuur die geschikt is om je huis mee te verwarmen. De werking van een airco warmtepomp is eigenlijk hetzelfde als die van een airco installatie, maar dan precies omgekeerd. Het is dan ook om die reden dat veel mensen een dergelijk apparaat aanschaffen. In de wintermaanden voorzie jij immers je huis op een voordelige manier van warmte terwijl in de zomermaanden het apparaat als airco dienst doet. Voor een airco warmtepomp heb je absoluut geen hoge buitentemperatuur nodig om je huis goed te verwarmen. De gemiddelde temperatuur in de winter ligt tegenwoordig rond 10 graden. Dit kent uiteraard zijn pieken tijdens de extreme vorstperiodes, maar normaliter hoeft een airco warmtepomp weinig werk te verrichten om via de warmtewisselaar jouw woning te voorzien van aangename warmte.

In de zomermaanden mag de airco warmtepomp ook aan het werk. In de reverse stand heeft dit apparaat namelijk de werking van een krachtige airco waarmee je jouw huis in no time kan voorzien van koele lucht voor een prijs waar een ventilator niet tegenop kan. Een airco warmtepomp is, kortom, een waardevolle investering waar je voor jaren plezier van hebt. We hebben voor je opgezocht hoeveel je kwijt zal zijn voor een dergelijk apparaat en kwamen tot de volgende conclusies:

Welk type apparaat wordt er aan geschaft Welke functies heeft het apparaat Wat is de prijs gemiddeld
airco warmtepomp Verwarmen en koelen Tussen 5500 en 9500 euro
  • Als je ook warm tapwater wil. Een airco warmtepomp heeft als hoofddoel om lucht te verwarmen voor in je huis. Wil je ook warm tapwater van je warmtepomp, dan zal je een ander type warmtepomp moeten aanschaffen. Voor de airco zal je in dat geval een andere methode moeten bedenken.
  • Als je alleen een verwarmde of gekoelde kamer wil. Wil jij zowel een verwarmde als gekoelde kamer maar hoef je geen warm tapwater te hebben via je warmtepomp, dan is een airco warmtepomp een prima keuze. In een dergelijk geval hoef je geen concessies te doen. Je koopt een apparaat in de vorm van een warmtepomp wat zichzelf over een aantal jaren weer terugverdient.

Hoe is het prijskaartje van een airco warmtepomp samengesteld

De hoogte van het prijskaartje van een airco warmtepomp wordt vooral bepaald door keuzes die jij maakt bij de aanschaf van een dergelijk apparaat. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is de ruimte die je wil verwarmen of koelen. Om een ruimte in je huis te voorzien van warme of koele lucht moet je kijken naar de afmeting van die ruimte. Houd er altijd rekening mee dat je een bepaald kW moet hebben om een goed verwarmde of gekoelde ruimte te krijgen. Hoe meer vermogen een apparaat heeft, hoe duurder het valt in het prijssegment. De apparaten van 5000 euro zullen dan ook een stuk minder vermogen hebben dan de apparaten die tegen de bovengrens aan zitten qua prijs.
  • Keuze 2: Welk rendement wil je. Zoek jij een warmtepomp die een hoog rendement oplevert, dan zal je een ander type warmtepomp moeten aanschaffen, Een water water warmtepomp bijvoorbeeld of een brine water warmtepomp zal aanmerkelijk meer rendement opleveren. Denk er dan wel aan dat een dergelijk systeem geen airco functie heeft.
  • Is je huis al goed geisoleerd? Anders verlies je veel energie en heeft het weinig zin om een warmtepomp te kopen. Lees meer hierover op bijvoorbeeld vloerisolatiekosten.nl

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De snelste manier om te besparen op de aanschaf van een airco warmtepomp is door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag je vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot 40 procent.

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

split airco inclusief montage

7x Valse vooroordelen airco’s

Wanneer je eraan denkt om een airconditioner te kopen, dan zal je

Geen pijn meer bij het gebruik van een airco

Een airco is iets wat steeds meer mensen in hun woning zullen

Alles wat je moet weten over de kosten van een airco

De zomer is weer op handen en we hebben afgelopen zomers gemerkt