Informatie en advies over airconditioning
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

kosten airco slaapkamerDe zomers in ons land worden steeds warmer, daar is iedereen het over eens. Een warme zomer heeft nogal wat negatieve gevolgen voor je gezondheid. Het belangrijkste nadeel van een hete zomer is het feit dat je veel minder goed kan slapen. Onze slaapkamers zijn niet gebouwd op een verzengend hete zomer en ons lichaam kan er al evenmin goed tegen. Het is niet voor niets dat veel mensen in de zomermaanden vermoeid rondlopen wat nogal wat gezondheidsklachten veroorzaakt. Voor al die mensen die slaapproblemen hebben in de zomer is er gelukkig een eenvoudige oplossing; een airco voor in je slaapkamer.

*Tip:

→ Direct weten wat de exacte airco prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale aircospecialisten.

Wat zijn de kosten voor een airco in je slaapkamer

Een airco in je slaapkamer is een oplossing die niet extreem duur hoeft te zijn. Zeker als je berekent dat je een veel hogere productiviteit hebt na een goede nachtrust kom je al snel tot de conclusie dat een airco een goede investering is. Zo’n airco in je slaapkamer is een aankoop waar je goed bij moet nadenken. Je kan niet zomaar volstaan met een goedkope airco die je koopt in de winkel; je moet aan een aantal zaken denken en je zal een aantal voor- en nadelen tegen elkaar moeten afwegen. Er zijn namelijk bepaalde

aspecten waardoor niet iedere willekeurige airco geschikt is om in je slaapkamer te gebruiken. Allereerst is daar het geluidsniveau. Een airco heeft nogal eens de neiging om rumoerig te zijn. In een rumoerige omgeving is het slecht slapen, ook al is je kamer dan nog zo heerlijk koel. Je zal dus een airco moeten kopen die zo min mogelijk geluid produceert. Daarnaast moet een airco het juiste vermogen hebben. Een airco die te weinig vermogen heeft omdat jij bijvoorbeeld een heel ruime slaapkamer hebt van meer dan 70 m3 zal alsnog geen nut hebben. Je komt dan uit bij een airco met een hoger vermogen.
Een aspect wat je ook nogal eens over het hoofd zou zien is dat je een airco waarschijnlijk niet de hele nacht aan wil hebben staan. Alleen voor het inslapen is een airco noodzakelijk. In dat geval zal je moeten kijken welke airco’s de mogelijkheid van een timer hebben om mee te worden ingesteld. Je weet dan zeker dat je niet nodeloos energie verbruikt en dat je toch een koele kamer hebt wanneer je naar bed gaat.

We hebben voor je opgezocht hoeveel het gaat kosten om een airco aan te schaffen voor op je slaapkamer en kwamen tot de volgende bevindingen.

Wat is de afmeting van je slaapkamer Welk vermogen airco heb je nodig Wat is de prijs van een airco met dit vermogen gemiddeld
Tot 70 m3 2,5 kW 755 euro
Tot 120 m3 3,5 kW 1255 euro
Tot 170 m3 5,0 kW 1455 euro
  • Als je een vaste slaper bent. Slaap jij goed diep en heb je dan geen last meer van omgevingsgeluid, dan zou je kunnen overwegen om een airco die wat goedkoper is aan te schaffen. Deze airco’s hebben vaak een minder geruisloze motor maar dan heb jij dan waarschijnlijk geen last van.
  • Als je een slechte slaper bent. Heb jij ’s nachts snel last van omgevingsgeluid, dan doe je er verstandig aan om een geruisloze airco te kopen. Deze vallen vaak in het wat duurdere segment maar ze gaan dan ook veel langer mee.

Hoe is het prijskaartje van een airco voor je slaapkamer samengesteld

Hoeveel jij betaalt voor een airco voor op je slaapkamer wordt voor een groot gedeelte bepaald door keuzes die jij maakt bij de aanschaf. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is je slaapkamer. Heb je een slaapkamer tot de afmeting van 70 m3, dan kan je het prima af met een airco met een licht vermogen. De prijs zal dan ongeveer tussen de 700 en 800 euro bedragen. We hebben het dan over een inbouw airco.
  • Keuze 2: Hoeveel geluid mag de airco die jij koopt produceren. Kom jij een inbouw airco tegen die voor een veel lagere prijs dan je in bovenstaand schema ziet van de hand gaat, kijk dan even wat het geluidsvolume is. Wellicht is er bezuinigd op het geluidsvolume van de motor.
  • Keuze 3: Plaats je de airco zelf of besteed je dat uit. De bovenstaande prijzen gaan vooral over een airco die je koopt en vervolgens zelf plaatst. Wil jij je airco laten plaatsen, dan mag je er nog arbeidsloon en voorrijkosten van ongeveer 355 euro bij optellen als meerkosten.

Lees ook: Kosten schilder woonkamer

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de aanschaf van een airco door offertes op te vragen. Met één klik op onderstaande button vraag jij direct meerdere vrijblijvende offertes op die je kan vergelijken. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

raamafdichting mobiele airco

Tips om een geschikte airco te kopen

Een airco gedurende de zomermaanden is haast geen luxe meer. De warme

Beste mobiele airco voor in huis

Wat zijn de beste mobiele airco’s? Ontdek het in dit artikel! Beste

Alles wat je moet weten over het STEK-keurmerk

Er bestaan in de verschillende branches een hoop keurmerken, waaronder het STEK-keurmerk.