Informatie en advies over airconditioning
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

airconditioning koel huisOns klimaat wordt steeds grilliger. We maken het mee dat de zomers steeds warmer worden en minimaal één tot twee hittegolven kennen. Daarnaast maken we het ook mee dat de winters periodes met heftige vorst kennen. Deze twee uitersten zorgen voor nogal wat problemen in je huis. Het eerste probleem is natuurlijk dat je huis niet is gebouwd op dergelijke extreme temperaturen. Onze huizen hebben immers grote ramen. De meeste mensen hebben een zogeheten doorzon woning. Daarnaast zijn onze woningen niet in staat om de grote hoeveelheid warmte kwijt te kunnen of de grote hoeveelheid kou te weerstaan.

*Tip:

→ Airco nodig? Vergelijk eerst diverse lokale aircospecialisten.

Is verwarmen met airco een mogelijkheid

Mensen worden steeds creatiever om de strijd met de hitte in hun huis aan te gaan. Niet zelden wordt ervoor gekozen om een airco aan te schaffen die als doel heeft om jouw huis te koelen. Zo’n airco is een aanschaf die je niet al te vaak hoopt te doen. Het zijn vaak prijzige apparaten die moeten worden aangesloten in je huis met buizen en slangen en die daarbij worden weggewerkt achter muren en plafonds. Om nou een airco installatie te laten inbouwen voor die paar weken dat het hittegolf is gaat inderdaad voor veel mensen te ver. Een airco kan je echter kopen voor meerdere doeleinden. Eén van die doelen waarvoor mensen een airco kopen is voor de verwarming. Dat klinkt heel tegenstrijdig maar dat is het allerminst. Om dit fenomeen uit te verklaren zullen we eerst uitleggen hoe een airco werkt. Een airco werkt zoals een koelkast. De warmte wordt aan de lucht onttrokken en die wordt met een slang of buis afgevoerd naar buiten. Voel maar eens met je hand achter de koelkast. De achterkant van een koelkast wordt behoorlijk warm hierdoor.
Een airco heeft tegenwoordig ook een zogeheten reverse stand. Dit houdt in dat een airco de koude aan de lucht onttrekt en er warmte voor in de plaats geeft. Gevolg is dat je airco functioneert als een soort straalkachel. Warme lucht wordt vanuit de airco unit jouw huis in geblazen wat een heerlijk warm effect heeft. Een woonkamer heb je binnen een uur op een aangename temperatuur met de airco in de reverse stand. We hebben voor je opgezocht hoeveel je kwijt bent aan een airco wanneer je die in je huis laat inbouwen. Kijk daarbij altijd naar de mogelijkheid om de airco in de zogeheten reverse stand te zetten waardoor je in de wintermaanden je huis ook kan verwarmen.

Hoeveel m3 heeft de ruimte waar de airco in staat Hoeveel kW heeft de airco nodig Wat is de omschrijving van de airco Wat is de prijs van de airco, inclusief reverse stand
Maximaal 70 m3 2,5 kW Airco voor in een kleine ruimte, uitgaand van een normale prijs/kwaliteit verhouding Vanaf 850 euro
Maximaal 170 m3 5,0 kW Airco voor in een middelgrote maat woonkamer, uitgaand van een normale prijs/kwaliteit verhouding Vanaf 1550 euro
Maximaal 240 m3 7,0 kW Airco voor in een grote maat (woon)kamer, uitgaand van een normale prijs/kwaliteit verhouding Vanaf 1900 euro
  • Als je handig bent aangelegd. De bovenstaande prijzen zijn inclusief de montage- en installatie kosten van de leverancier. Ben jij handig met het aanleggen van een airco of liepen er nog leidingen in je huis van een vorige airco- installatie? In dat geval mag je gemiddeld 200 euro van de kostprijs afhalen.
  • Als je al het werk liever uit handen geeft. Kies jij ervoor om al het werk liever uit handen te geven, dan betaal je het bovenstaande tarief voor je airco en je laat hem inbouwen in je huis. Je geniet op die manier de volle garantie op je airco en ook op de werkzaamheden van de monteur.

Hoe is het prijskaartje van een airco met reverse stand opgebouwd

Hoeveel jij uiteindelijk betaalt aan voor een airco met een reverse stand is afhankelijk van een aantal keuzes die jij maakt bij de aanschaf ervan. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is de ruimte waar de airco in wordt geïnstalleerd. Het vermogen van een airco moet goed worden afgestemd op de ruimte waar deze in komt te staan. Een grote woonkamer vereist daarom een hoger vermogen dan een kleine woonkamer.
  • Keuze 2: Kies je een A-merk of een B-merk. Airco’s zijn er in veel soorten en maten. De prijs is voor een groot deel afhankelijk van het merk wat je koopt. Een airco van een A-merk heeft nogal wat voordelen. Zo is vaak de techniek helemaal up to date waardoor de airco redelijk geruisloos werkt. Daarnaast is een reserve onderdeel van een A-merk airco vaak gemakkelijker te krijgen dan van een B-merk airco.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De snelste manier om te besparen op een airco met reverse stand is door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij direct meerdere offertes vrijblijvend op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Alles wat je moet weten over het STEK-keurmerk

Er bestaan in de verschillende branches een hoop keurmerken, waaronder het STEK-keurmerk.

airco inclusief montage

Steeds meer mensen in Nederland hebben een airco voor warme zomerdagen

De laatste jaren is het duidelijk geworden dat het in Nederland steeds

Houd het koel deze zomer: de aircoprijzen anno 2021

Iedere zomer merk je dat het warmer begint te worden. Ieder jaar