Informatie en advies over airconditioning
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Airco tipsDe afgelopen jaren heb je steeds meer mogen ervaren dat het klimaat aan het veranderen is. De winters worden steeds wat strenger en de zomers worden steeds wat warmer. De huizen waarin wij wonen zijn niet gemaakt op dergelijke extreme weersomstandigheden. Daarom gaan steeds meer woningbezitters vandaag de dag over tot de aanschaf van een airco. Dat is niet zo heel verwonderlijk want een airco voorziet je huis in no time van koele lucht waardoor jij een verzengend hete zomer heerlijk doorkomt terwijl je binnenshuis prima kunt wonen en werken. Een koel huis doet wonderen voor je gezondheid tijdens een hittegolf.

*Tip:→ Airco nodig? Vergelijk eerst diverse lokale aircospecialisten.

Airco tips

Een airco kopen klinkt als een eenvoudig iets maar wanneer je gaat rondkijken op het internet kom je al snel tot de conclusie dat de keuze nog niet zo heel gemakkelijk gaat worden. Er zijn namelijk veel soorten en maten verkrijgbaar waardoor jij door de bomen het bos niet meer ziet. De airco’s die je op internet ziet staan zijn er in allerlei soorten toepassingen. Ze klinken allemaal wel erg aantrekkelijk dus je kan wel wat hulp gebruiken om een definitieve keuze te maken.

Voor welke ruimte koop je een airco

Wanneer je een airco gaat kopen zal je allereerst moeten bedenken voor welke ruimte je deze aanschaft. Je moet hierbij denken aan een aantal praktische zaken. Een airco die je koopt voor in je slaapkamer zal wellicht de hele nacht aan moeten staan. Wanneer een dergelijk apparaat dan een behoorlijk geluid produceert houdt dit je waarschijnlijk uit je slaap. Je zal in dat geval moeten kijken naar een wat duurdere airco die een geruisloze motor heeft. Ook het vermogen hoeft niet al te hoog te zijn aangezien slaapkamers doorgaans niet zo heel groot zijn. Koop je een airco voor je huiskamer dan krijg je waarschijnlijk al met een veel ruimere  kamer te maken. Een airco die tot 70 kubieke meter kan koelen is geschikt voor een huiskamer die niet al te groot is. Wil je een airco die bijvoorbeeld 140 of 210 kubieke meter kan koelen dan kom je uit in een hoger vermogen en in een ietwat hogere prijscategorie. Een airco die je koopt voor in een ruimte waarin je liever geen groot apparaat hebt staan, zoals in je huiskamer of in een kleine slaapkamer,  kan je ook laten inbouwen in de vorm van een vaste airco. Je kan dan kiezen voor een wand-airco of een plafond-airco. Het is maar net hoeveel concessies jij bereid bent om te doen om een goed gekoeld huis te hebben.

Denk aan het geluidsniveau

Wanneer je kijkt naar een airco zie je doorgaans bij de product omschrijvingen staan wat het geluidsniveau is. Bedenk je goed dat een airco op een hete dag de hele dag aan zal staan. Gaat dat gepaard met een hoop kabaal dan heb je een airco gekocht waar je

vooral ergernis aan zal hebben. Bij airco’s geldt als vuistregel; een A-merk airco heeft doorgaans een lager geluidsniveau dan een B-merk airco. Daarnaast is het vaak zo dat een airco met een hoger vermogen ook een minder geruisloze motor heeft dan een airco met een lager vermogen. De motor moet simpelweg harder werken en dat geeft geluid af. Koop je een oud model airco tweedehands, dan is de techniek ook behoorlijk verouderd. In dat geval is de kans heel groot dat je een herriemaker aanschaft om je huis te koelen. Je doet er dan ook goed aan om – als je een tweedehands airco gaat kopen – te kijken wat de gebruikerservaringen met een dergelijk apparaat zijn. Een nieuwe airco mag je trouwens ook aan die toets onderwerpen. Gebruikers van een apparaat laten immers maar wat graag hun reviews achter.

Kijk naar het energieverbruik

Je wil niet na een warme zomer een torenhoge energierekening binnen krijgen omdat jouw airco zo’n energie slurpend apparaat is. Daarom doe je er goed aan om te kijken wat het energielabel van jouw airco is. Zie je een A of A+ staan, dan weet je dat je een airco koopt met een acceptabel energieverbruik. Een airco met een C, D of nog hoger energielabel zorgt ervoor dat je aan het eind van het jaar een hoge energierekening overhoudt. Ook hier geldt dat een oude airco doorgaans behoorlijk wat meer energie verbruikt dan een nieuwe airco. Dit komt doordat de motor van een nieuwe airco meer moderne technologie bevat dan de motor van een verouderd model.

Kijk naar de prijs

De beste manier om een airco aan te schaffen is door te kijken naar de prijs – kwaliteit verhouding. Door offertes aan te vragen kom je al snel tot een verantwoorde en betaalbare aankoop waarmee jij weer voor jaren vooruit kan.

Offertes opvragen

Offertes opvragen is redelijk eenvoudig. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Je voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

Lees ook: kunststof kozijnen kopen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Beste mobiele airco voor in huis

Wat zijn de beste mobiele airco’s? Ontdek het in dit artikel! Beste

split airco inclusief montage

7x Valse vooroordelen airco’s

Wanneer je eraan denkt om een airconditioner te kopen, dan zal je

Top 5 mobiele split airco 2021

Mobiele split airco’s zijn zeldzaam in Nederland en België, maar kunnen een