Informatie en advies over airconditioning
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
mobiele airco zonder slag mediamarkt

Split unit airco kostenDe zomers in ons land worden steeds warmer. De gevolgen van de klimaatverandering zijn dan ook steeds duidelijker zichtbaar. Iedere zomer in ons land kent minimaal één tot twee hittegolven en daarnaast duurt de zomerperiode ook steeds langer. Was de zomer voorheen medio augustus wel over zijn hoogtepunt heen, tegenwoordig mag je in september nog een hittegolf verwachten. Op zoveel warmte zijn onze huizen niet gebouwd. De ramen zijn eigenlijk te groot en ze laten teveel warmte binnen tijdens een hittegolf. Ook de gordijnen sluiten in de zomermaanden is niet  echt bevorderlijk voor je humeur. Het licht van de zon doet juist wonderen voor je gestel maar dan moet je er wel op een goede manier van kunnen genieten.

*Tip:

→ Split airco nodig? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale aircospecialisten.

Hoeveel kost een split unit airco

Airco’s zijn in dit geval de ideale oplossing om jouw huis te voorzien van koelte terwijl je toch genoeg vitamine D binnenkrijgt door het zonlicht. Een airco is de perfecte manier om met een goede gezondheid en een goed humeur de warme zomerperiode door te komen. Wanneer je dan gaat kijken voor een airco kom je heel veel verschillende soorten tegen. De bekendste soort is wel de mobiele airco die je in iedere gewenste kamer kan neerzetten. Het resultaat van een dergelijke airco is echter minimaal. Daardoor zal hij niet altijd het gewenste effect sorteren wanneer hij in een grotere kamer wordt neergezet.
Een vaste airco die wordt ingebouwd in je huis is wat dat betreft een veel betere oplossing. Zo’n airco wordt met een buizensysteem in je huis gebouwd en in het plafond verwerkt. Op die manier heb jij een huis waarin zo min mogelijk apparatuur te zien is maar waar het ’s zomers heerlijk koel is. De voordelen van een airco in je huis zijn legio. Toch zijn er ook zeker nadelen aan verbonden die we je niet willen onthouden.

Een airco heeft nogal eens de neiging om lawaai te produceren. Dit kan variëren tussen een licht zoemend geluid tot een steviger ronkend geluid. De meeste mensen houden niet van geluidsoverlast in hun huis. Het komt je rust binnenshuis niet ten goede. Daarom kijken mensen bij de aanschaf van een airco steeds meer naar het geluidsvolume en naar een airco die met zo min mogelijk ruis zijn werk doet. Je kan in zo’n geval uitkomen bij een split unit airco. Dit is een airco die eigenlijk met twee airco kasten werkt. De ene kast hangt binnenshuis. Deze maakt heel weinig geluid waardoor je er geen last van hebt. De tweede kast hangt buitenshuis. Deze twee kasten zorgen ervoor dat er een zogeheten koeltemuur ontstaat in je huis. Het resultaat is optimaal en de overlast is minimaal. Een split unit airco is echter wel wat duurder dan een normale airco. Dit komt vooral doordat er een tweede unit bij zit die een apart kostenplaatje met zich mee heeft. We hebben voor jou gekeken hoeveel je ongeveer kwijt bent voor een airco in je huis en daarnaast de meerkosten voor een split unit airco vermeld. Op die manier kan jij een goede afweging maken of een split unit airco voor jou een goede aanschaf is.

Wat is de afmeting van de ruimte waar de airco in komt te hangen Welk vermogen in kW is er nodig voor deze ruimte Wat zijn de kosten voor een airco in deze situatie Wat zijn de meerkosten voor een split unit airco in deze situatie
Tot 70 m3 2,5 kW 1155 euro 700 euro
Tot 120 m3 3,5 KW 1665 euro 725 euro
Tot 170 m3 5,0 kW 1700 euro 750 euro
Tot 240 m3 7,0 kW 2550 euro 800 euro

 

  • Als je de airco op een vaste plek wil hebben. Wil jij een airco die je kan inbouwen en die daarna niet meer hoeft te worden verplaatst, dan is een split unit airco een perfecte oplossing. Door het buizenstelsel wat wordt aangelegd kan de airco namelijk niet meer worden verplaatst.
  • Als je de airco wilt kunnen verplaatsen in je huis. Wil jij een airco die je bijvoorbeeld nu en dan in je slaapkamer wilt plaatsen, dan kan je kiezen tussen een mobiele airco of een systeem waarbij je een tweede binnen unit in de slaapkamer hangt in je de buitenunit ook die tweede unit laat aansturen.

Hoe is het prijskaartje van een split unit airco opgebouwd

Het prijskaartje van een split unit airco is opgebouwd aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Welk vermogen heb je nodig. Het vermogen van een split unit airco is grotendeels bepalend voor de prijs. Bezuinig hier echter niet op. Kijk goed naar de hoeveelheid ruimte die je gekoeld wil hebben.
  • Keuze 2: Welk merk kies je. Bij een split unit airco heb je altijd de keuze uit een A-merk of een B-merk. Bij een A-merk zal je meer kwijt zijn. Je zal er echter doorgaans ook een lager verbruik bij hebben.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De snelste manier om te besparen op de aanschaf van een split unit airco is door offertes op te vragen. Met één klik op onderstaande muisknop vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot 40 procent.

 

 

 

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Houd het koel deze zomer: de aircoprijzen anno 2021

Iedere zomer merk je dat het warmer begint te worden. Ieder jaar

Alles wat je moet weten over het STEK-keurmerk

Er bestaan in de verschillende branches een hoop keurmerken, waaronder het STEK-keurmerk.

airco inclusief montage

Steeds meer mensen in Nederland hebben een airco voor warme zomerdagen

De laatste jaren is het duidelijk geworden dat het in Nederland steeds