Informatie en advies over airconditioning
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
beste aircooler consumentenbond

mobiele airco kostenDe zomers die we de afgelopen jaren hebben meegemaakt duurden extreem lang. Daarnaast kenden ze allemaal minimaal één tot twee hittegolven. De gevolgen van zo’n hittegolf zijn enorm. Ons huis is niet gebouwd op een extreme warmte. Door de grote ramen die erin zitten komt er veel warmte je huis binnen die je daarna maar moeizaam weer verdreven krijgt. Bovendien is ons lichaam niet gebouwd op zulke hoge temperaturen. Met de gordijnen gesloten en ramen en deuren dicht wacht je af tot de hittegolf weer voorbij is. Dat is geen plezierige zomer. Veel woningbezitters hebben de oplossing voor dit probleem al gevonden. Zij hebben een airco aangeschaft om hun huis van de broodnodige koelte te kunnen voorzien.

*Tip:

→ Airco nodig? Vergelijk eerst diverse lokale aircospecialisten.

Wat zijn de kosten van een mobiele airco

Een airco is een apparaat wat door middel van het afvoeren van warmte – eigenlijk net zoals een koelkast dat doet – je huis koelen. De warmte wordt aan je huis onttrokken en weer naar buiten afgevoerd waarna een heerlijk koel huis overblijft. Zo’n airco in je huis is al voor veel gezinnen hun redding geweest tijdens een hittegolf. Je houdt letterlijk het hoofd koel en dat voorkomt een heleboel narigheid. Wanneer mensen een mobiele airco aanschaffen overzien ze niet wat voor apparaat ze in huis halen. Je zou bijvoorbeeld verwachten dat het een klein apparaat is wat zonder slangen en buizen werkt. Dit is niet waar bij een mobiele airco. Het is een apparaat wat je kan verplaatsen in je huis maar het heeft wel een semi vaste plek. Dit komt door het feit dat een mobiele airco toch een afvoerbuis nodig heeft voor de warme lucht. Die afvoerbuis kan je niet zomaar door een openstaand raam laten hangen. Een mobiele airco is de ultieme oplossing voor mensen die het apparaat zo nu en dan nodig hebben en er geen hoge kosten aan willen hebben. We hebben voor je uitgezocht welke modellen en types mobiele airco’s er te krijgen zijn en wat de kostprijs daarvan dan is.

Welk type airco of welke dienst schaf je aan Wat is het aantal kW van de airco Een omschrijving van het apparaat / van de dienst De prijs van het apparaat of de dienst bij benadering
Een budget airco 1,5 kW Een goedkope mobiele airco met een licht vermogen die naar verhouding behoorlijk wat geluid maakt. Gemiddeld 350 euro
Een airco met een goede prijs/kwaliteit verhouding 2,0 kW Een airco met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Niet het goedkoopste model maar wel een mooi vermogen en een afstandsbediening. Dit toestel produceert weinig geluid Gemiddeld 450 euro
Een luxe design airco 2,5 kW Een design airco met een mooi vermogen en een mooi uiterlijk die weinig geluid produceert Gemiddeld 675 euro
Montage van de airco. De aanleg van een afvoerslang voor een mobiele airco via een gat in de muur. Gemiddeld 125 euro
  • Als je handig bent. Ben je handig met klussen, dan zou je nog zelf een gat in je muur kunnen maken om je airco afvoerslang op aan te sluiten. Je bespaart je op die manier de kosten van de monteur.
  • Als je al het werk liever uit handen geeft. Ben je niet handig met klussen en geef je al het werk liever uit handen, dan huur je een monteur in voor de installering van je mobiele airco. Je bent er dan van verzekerd dat je een goede garantie krijgt op het apparaat en op de werkzaamheden.

Hoe is het prijskaartje van een mobiele airco samengesteld

Het prijskaartje van een mobiele airco wordt bepaald door keuzes die je maakt bij de aanschaf van een airco. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Welk vermogen heb je nodig. Het vermogen van een airco geeft aan welke ruimte er gekoeld kan worden met een airco. Een budget airco heeft vaak een laag vermogen van 1,0 kW. Dat wil zeggen dat dit apparaat niet in staat is om een grote ruimte te koelen. Bovendien is dit apparaat niet in staat om in een erg verhitte ruimte te werken. Deze airco met een licht vermogen is handig in een ruimte die niet al te warm is geworden en die ook niet al te groot is. Een airco die in een ruimte van 70 m3 komt te staan zal al snel 2,5 kW nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Je zit dan direct in het hogere prijssegment.
  • Keuze 2: Welk budget heb je voor je airco. Heb je een wat hoger budget voor een airco, dan zou je een mooie design airco kunnen kopen. Voor iets meer heb je waarschijnlijk een inbouw model wat veel meer voordelen heeft. Je zal in dat geval de voor- en nadelen tegen elkaar moeten afstrepen.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de aanschaf van een mobiele airco door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij gelijk meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Je voordeel kan oplopen tot 40 procent.

Laatste nieuws

split airco inclusief montage

7x Valse vooroordelen airco’s

Wanneer je eraan denkt om een airconditioner te kopen, dan zal je

Rijden in een koele en bovenal lekker ruikende auto

De airco in je auto heeft een tijdje stil gelegen, aangezien de

raamafdichting mobiele airco

Tips om een geschikte airco te kopen

Een airco gedurende de zomermaanden is haast geen luxe meer. De warme