Informatie en advies over airconditioning
Gratis en vrijblijvend

airco vullen kostenDe zomers in ons land worden steeds warmer. De klimaatverandering eist steeds feller zijn tol en dat merk je vooral aan het aantal hittegolven wat ons land op jaarbasis teistert. Waren zomers voorheen nog echte kwakkelzomers, tegenwoordig kent een zomer minimaal één tot twee hittegolven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen over gaan tot de aanschaf van een airco installatie in hun huis. Je zou verwachten dat zo’n airco een eenmalige aanschaf is waarna hij het eeuwige leven heeft, maar niets is minder waar. Een airco moet – net zoals een cv ketel en een auto – op jaarlijkse basis worden onderhouden om goed te blijven functioneren. Daarnaast moet de airco vloeistof eens per twee jaar worden aangevuld om een goed functionerende airco te garanderen.

*Tip:

→ Direct weten wat de exacte airco prijzen zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale aircospecialisten.

Wat zijn de kosten van een airco vullen

Het tweejaarlijkse vullen van je airco is eigenlijk het onderdeel van een onderhoudsschema wat je moet aanhouden wanneer je een airco aanschaft. Een airco moet immers worden onderhouden om normaal te blijven functioneren en een topprestatie te kunnen leveren tijdens warme dagen. Om een airco te laten onderhouden kan je kiezen voor een paar mogelijkheden. Allereerst kan je kiezen voor een onderhoudscontract wat je afsluit bij de airco leverancier. Bij een dergelijk contract kies je ervoor dat de monteur eens per jaar bij je langskomt om je airco te onderhouden. Voor een tarief per jaar zal hij om het jaar een kleine en een grote onderhoudsbeurt geven. Een grote onderhoudsbeurt heeft als vast onderdeel het bijvullen en vacumeren van een airco.
Een kleine onderhoudsbeurt daarentegen bestaat vooral uit het schoonmaken van het apparaat en de technische slijtage gevoelige onderdelen nalopen. Ook het uitvoeren van kleine technische reparaties kan onder een onderhoudscontract vallen. Naast een onderhoudscontract kan je ook kiezen om jaarlijks de onderhoudsmonteur op afroep te laten langskomen. In dit geval zal je zelf moeten bijhouden of je airco een grote of een kleine onderhoudsbeurt nodig heeft. De monteur zal dan zelf in de gaten houden of het reservoir van de airco moet worden bijgevuld. Het onderhoudsschema wat wordt bijgehouden voor je airco heeft als doel alle onderdelen in goede conditie te houden en een zo lang mogelijke levensduur voor jouw airco te waarborgen. Een airco die je op deze manier onderhoudt zal veel minder snel defect raken. Bovendien zal hij het volledige vermogen leveren en een zo laag mogelijk stroomverbruik hebben omdat er geen energie nodeloos verloren gaat. We hebben voor je uitgezocht hoeveel de kosten voor onderhoud zijn van je airco en daarbij keken we ook naar de specifieke kosten voor een onderhoudsbeurt waarbij de airco wordt bijgevuld en gevacumeerd. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Wat voor onderhoudsbeurt wordt er afgenomen Omschrijving van de werkzaamheden van de onderhoudsbeurt Prijs van de onderhoudsbeurt
Losse onderhoudsbeurt op afroep Onderhoudsbeurt voor je airco (kleine beurt) inclusief voorrijkosten en arbeidsloon Gemiddeld 155 euro
Onderhoudsbeurt op contractbasis Onderhoudsbeurt voor je airco op basis van een onderhoudscontract inclusief voorrijkosten, arbeidsloon en kleine materialen Gemiddeld 100-155 euro
Grote onderhoudsbeurt voor je airco Grote onderhoudsbeurt voor je airco, inclusief bijvullen, vacumeren, voorrijkosten, arbeidsloon en materialen Tussen 155 en 210 euro
  • Als je een alles in één pakket koopt. Veel airco leveranciers hanteren een alles in één principe. Dit houdt in dat je een onderhoudscontract afsluit bij de aankoop van je airco. Hierdoor zal je minder reparaties nodig hebben en langer van je airco kunnen genieten.
  • Als je liever zelf je onderhoud inplant. Houd jij het onderhoud van je airco liever zelf in de hand, dan neem je losse onderhoudsbeurten af bij een monteur. Je zal zelf wel moeten onthouden dat het onderhoud aan je airco ook daadwerkelijk gepleegd wordt.

Hoe is het prijskaartje voor onderhoud aan je airco opgebouwd

Het prijskaartje van het onderhoud aan je airco wordt vooral bepaald door een aantal keuzes die je maakt bij de aanschaf. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Heb je een abonnement of losse diensten. Een onderhoudsabonnement geeft je de zekerheid dat het onderhoud ook echt plaatsvindt. Ook het tarief is vaak uiterst aantrekkelijk. Nadeel van dit systeem is echter dat de leverancier bepaalt wanneer dit onderhoud plaatsvindt. Dat kan niet altijd volgens jouw planning verlopen.
  • Keuze 2: Kies je voor een vaste prijs of voor een uurtarief. Een airco onderhoud inclusief het bijvullen kan je laten doen voor een vaste prijs voor de onderhoudsbeurt. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor een totaalprijs. Het is maar net waar jij de voorkeur aan geeft.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De snelste manier om te besparen op het vullen van je airco is door het opvragen van offertes. Met één klik op onderstaande button vraag jij direct vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Alles wat je moet weten over het STEK-keurmerk

Er bestaan in de verschillende branches een hoop keurmerken, waaronder het STEK-keurmerk.

Geen pijn meer bij het gebruik van een airco

Een airco is iets wat steeds meer mensen in hun woning zullen

Beste mobiele airco voor in huis

Wat zijn de beste mobiele airco’s? Ontdek het in dit artikel! Beste