Airco offertes vergelijken

Airco offertes vergelijkenDe zomers in ons land worden steeds warmer. Een aantal jaren geleden moest je bijna met je voorjaarsjas rondlopen in de zomer maar tegenwoordig is dat wel anders. De klimaatverandering tekent zich af en we zien de gevolgen in de zomermaanden. De zomers worden bepaald door minimaal één of twee hittegolven waar het hele land onder zucht. Je lichaam is immers niet gebouwd op zoveel warmte. Daarnaast is je huis al helemaal niet gebouwd op een dergelijk hoge temperatuur. We wonen in zogeheten doorzonwoningen en die hebben behoorlijk grote ramen. Die grote ramen bieden een mooi uitzicht maar ze hebben als nadeel dat ze behoorlijk wat warmte aantrekken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen ervoor kiezen om een airco aan te schaffen.

*Tip:

→ Airco nodig? Vergelijk eerst diverse lokale aircospecialisten.

Waarom het belangrijk is om airco offertes te vergelijken

Wanneer je een airco wil gaan aanschaffen kom je er al snel achter dat het een redelijk prijzige aankoop is. Voor airco’s worden veel verschillende prijzen gevraagd en er is een enorm divers aanbod. Het is dan ook heel goed om offertes op te vragen en te

vergelijken maar daarbij moet je wel een aantal zaken in de gaten houden. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Kies je voor een bekend merk of een B-merk. Het is heel gemakkelijk voor een airco leverancier om jou een airco te verkopen die van een B-merk is. Je zal nietsvermoedend een goedkoop apparaat in huis halen. Bij de eerste zonnestralen zet jij je airco aan en op dat moment krijg je de schrik van je leven. Die airco die er zo mooi uit ziet blijkt een enorm geluid te produceren. Bovendien blijkt het vermogen half zo hoog als jij het van tevoren had ingeschat. Wanneer jij je alleen door de prijs laat leiden op een offerte heb je dus het risico dat je een kat in de zak koopt. Niet de bedoeling want met een airco hoop je voor jaren vooruit te kunnen.
  • Keuze 2: Voor welke ruimte wil je de airco. Omschrijf goed in de aanvraag voor de offerte in welke ruimte jij de airco wil gaan plaatsen. Kies je voor een plaatsing in je slaapkamer, dan wil je waarschijnlijk geen airco die jou de hele nacht wakker houdt met een soort zoemend geluid. Je zal dan wel koel liggen maar verder nog steeds geen oog dicht doen. In dat geval koop je het beste een airco met een geruisloze motor. Dit is vaak de wat duurdere prijscategorie omdat er meer technologie in de airco verwerkt zit.
    Wil je een airco voor in de woonkamer, laat je dan ook goed voorlichten over de airco. De ruimte van je woonkamer is in dat geval bepalend voor het type airco wat je nodig hebt. Een airco zal een bepaald vermogen moeten hebben om een woonkamer van een bepaalde afmeting te kunnen koelen.
  • Keuze 3: Welk vermogen heb je nodig. Wanneer je een offerte gaat opvragen voor een airco zal je eraan moeten denken dat je een bepaald vermogen nodig hebt om de gewenste ruimte te laten koelen. Een kleine woon- of slaapkamer kan je met een 2,0 kW of 2,5 kW airco koelen. Kom je uit bij een middelgrote of grote woon- of slaapkamer, dan al je al snel meer vermogen nodig hebben. Een woonkamer met een afmeting tot 240 m3 heeft een vermogen van 5,0 of 7,5 kW nodig. Dit is nogal een verschil met het vermogen van een kleine kamer. Denk er dan ook aan dat je goed in de offerte opneemt welke afmeting de ruimte heeft waar jij de airco in wil laten plaatsen.
  • Keuze 4: Waar is het aircobedrijf gevestigd. Je kan offertes bij landelijk gevestigde bedrijven opvragen. De kans is groot dat er dan een bedrijf reageert met een geweldig aanbod wat aan de andere kant van het land gevestigd is. Komt een leverancier dan naar jou toe met de airco van jouw keuze om deze te installeren, dan zal hij een behoorlijk aantal kilometers moeten afleggen voor hij bij jouw huis is. Die kilometers worden ook aan jou in rekening gebracht. Denk er dus aan dat je offertes opvraagt bij een aircobedrijf bij jou in de buurt.

Offertes opvragen

Met al deze informatie in je achterhoofd kan je met een gerust hart offertes gaan opvragen. Denk eraan dat je goed omschrijft wat je precies zoekt zodat je geen appels met peren hoeft te gaan vergelijken. Een offerte voor een airco installatie aanvragen doe je met onderstaande button. Je vraagt met één muisklik vrijblijvend meerdere offertes aan waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

 

 

Airco prijzen vergelijken

Omdat de prijzen niet altijd even duidelijk zijn is het verstandig om diverse offertes te vergelijken van lokale specialisten. Vul hieronder je postcode in, vervolgens het formulier en ontvang tot 6 offertes. Vergelijk de adviezen, de prijzen en kies de beste deal!